Устна хигиена

Eто защо имате нужда от вода за уста!

Водата за уста е съществено допълнение към вашата ежедневна хигиена

Водата за уста е съществено допълнение към вашата ежедневна хигиена. Използвайте водата за уста СЛЕД измиване на зъбите с четка за зъби, конец или четка, когато на повърхността на емайла няма плака или веднага след хранене, когато плаката все още не се е образувала.

В зависимост от техния състав, изплакващите изпълняват няколко функции:
  • укрепват зъбния емайл;
  • предпазват от кариес;
  • избелват зъбния емайл;
  • намалете количеството плака;
  • предотвратяват образуването на зъбен камък;
  • придават свежест на дъха;
  • предотвратяват възпалението на лигавиците;
  • намаляване на кървенето на венците;
  • намаляване на свръхчувствителността на зъбите;
  • премахнете остатъците от храна, бактериите и плаката в областта на скобите, протезите и между зъбите.

За максимален ефект използвайте вода за уста поне 2 пъти на ден и изплаквайте устата си за поне 30 секунди.

За справка:

  • Флуоридите (натриев флуорид, аминофлуорид) в изплакванията на устата са много важни: те намаляват броя на бактериите в устната кухина, като по този начин спомагат за намаляване на количеството плака. Освен това флуоридът укрепва зъбния емайл и увеличава плътността му, предпазвайки от кариес и намалявайки чувствителността на зъбите.
  • Антисептиците (хлорхексидин, алкохоли, растителни екстракти) в водата за уста също намаляват броя на бактериите в устната лигавица, което означава, че намаляват или предотвратяват възпалението, кървенето и освежават дъха.
  • Мицелите поглъщат остатъците от плака от зони, които не могат да бъдат измити с четка или конци, допълнително подобрявайки хигиената на устната кухина.
  • Цинковите съединения неутрализират летливите серни съединения с неприятна миризма. Те също са антисептици.
  • Пирофосфатите в препарата за изплакване изсветляват емайла до естествен нюанс и предотвратяват образуването на плака и зъбен камък.
  • Алуминиевият лактат предпазва венците от възпаление и кървене. Характеризира се със стягащо усещане в устата.
Previous Post
Абразивност (RDA) в пастата за зъби
Next Post
Кариес. Колко вида има?
Споделете тази публикация

Прочетете още

Menu