История

Dr. Тheiss, много марки – една история

Офис и производствени сгради на Dr. Theiss от 1984 г.

Доста неща са се случвали през почти 40-годишната история на компанията. Много се е променило, но най-доброто остава! Тази средно голяма компания расте непрекъснато от основаването си и продължава да го прави и днес.

През 1976 г. проф.д-р Питър Тайс поема аптеката на баща си Markt-Apotheke в родния си немски град Хомбург. Уважаван фармацевт и изследовател проф. д-р. Петер Тайс разпознава тенденцията към натуропатия преди повече от 40 години. Следвайки собственото си влечение към природни лекарства и в отговор на нарастващото търсене, той основава Dr. Theiss Naturwaren GmbH през 1978 г., първоначално състоящ се само от Марка Dr.Theiss с широко производство на фитотерапия.

През годините DR.THEISS GMBH разраства своето продуктовото портфолио на и производство. Днес многобройни допълнителни марки също се включват в нашето портфолио заедно продуктите на Theiss и Dolorgiet, към които и Lacalut

С повече от 90 години Lacalut® е една от най-старите германски марки за грижа за зъбите и осигурява здрава и безгрижна усмивка на своите потребители с иновации, компетентност и страст. Многобройни проучвания доказват медицинската ефективност при проблеми като кървене на венците или пародонтоза, но също така и ефекта по отношение на профилактиката на кариеса. Защото тук важи: само здравите венци задържат зъба на място!

Воден от изискванията на клиента, Lacalut® разработва своите продукти в изследователския отдел на Dr. Theiss Naturwaren GmbH и произвежда само в Германия.

Ние обичаме Саарланд, там са нашите корени и ние сме тук, за да останем!” казва проф.д-р Петър Тайс. DR.THEISS GMBH решават да остане в Хомбург, от където започва всичко през далечната 1984 г. със старта на първия завод на проф.д-р Питър Тайс…но фирма, която се разширява с бързо темпо, се нуждае от пространство за нови идеи…През 2007 г.  влиза в действие новото производство на компанията в съвсем нов завод.

Освен двата производствени завода, централата ни се намира и в Хомбург. От козметиката до здравеопазването, продуктите на нашата марка правят ежедневието на нашите клиенти малко по-добро. Хората непрекъснато се изненадват, когато ни опознаят по-добре. Защото зад големите ни марки стои естествено развита семейна компания от Саарланд, Германия.

До 2011 г. служителите остават разпределени между двата завода, но това малко затруднява процеса на работа.  Първоначално компанията е планирала да построи нова офис сграда на Dr. Петер-Тайс-Щрасе, но след като научават за освобождаването на автентична постройка, която предстои да бъде разрушена проф.д-р Петър Тайс взема друго решение: „Когато чухме за плановете на Карлсберг, променихме мнението си“. През 2011 г. 100 служители от отделите за маркетинг, продажби и персонал в Dr. Theiss Naturwaren GmbH се премества в нови работни помещения в Paul-Weber-Haus и така къщата се спасява. В двата оригинални завода все още се помещават производство, лаборатория, дистрибуция и производство. DR.THEISS GMBH се озовава с три завода в Хомбург, Саар и остава верен на корените си и ръководния принцип на компанията – „в хармония с природата – произведено в Саар“.

Ние отдаваме особено значение на качеството на резултатите по време на разработването и производството на нашите продукти и крайния резултат. Отразявайки този акцент, нашият приоритет е да използваме само първокласни съставки във всички продукти на Dr. Theiss Naturwaren

Next Post
Здравето започва в устата
Споделете тази публикация

Още по темата

Прочетете още

Menu