История

Повече за марката Lacalut. Кога е създадена?

За любовта към здравите зъби и здравите венци – 
от страст повече от 90 години

Изобретен и разработен през 1928 г., LACALUT ® е една от най-старите германски марки за стоматологична помощ, която все още се предлага на пазара днес.

Различни клинични проучвания са показали, че Lacalut ®  има добра стягащо ефект дори при ниска концентрация на алуминиев лактат . Поради това е особено важно по отношение на профилактиката на пародонтоза. Защото тук важи следното: само здравите венци държат здраво зъба ви! Повече за как се откриват ползите на алуминиевия лактат вижте тук.

Повече от 90 години LACALUT ® е една от най-старите германски марки за дентална грижа и все още днес осигурява здрава и безгрижна усмивка на своите потребители с иновация, компетентност и страст.

Качествено произведено в Германия

Всички продукти на LACALUT ® се произвеждат в Хомбург, Саарланд и следователно носят знака за качество “Произведено в Германия”. Оттук продуктовата гама на Lacalut се изнася по целия свят.

Когато хората говорят за поддържане на здравето, те обикновено имат предвид само вътрешните органи. Но поддържането на устната кухина здрава също е много важно.

Здравето започва в устата!

Зъбите и венците образуват едно цяло. Следователно, ако зъбите са увредени, са засегнати и венците. И обратно, зъбите страдат, когато венците не са здрави.

Основните заболявания са:

  • Кариес
    Кариесът възниква, когато захарта или хранителните остатъци се превръщат в киселини от бактерии, които след това атакуват и унищожават зъбния емайл.
  • Пародонтит 
    Пародонтитът е възпалително заболяване на опорните структури на зъбите.

Ефективна защита!

За профилактика на кариес флуоридите могат да се използват орално, например под формата на флуориране на таблетки или чрез използване на пасти за зъби, съдържащи флуор. За устойчивостта на кариес, натрупването на флуорид в емайла е от решаващо значение, защото:

  1. Флуоридите подпомагат реминерализацията, т.е. помагат за по-бързото вграждане на калциевия фосфат от слюнката в зъбния емайл. По този начин допринасяте за защитата на зъбния емайл.
  2. Флуоридът се съхранява и в самия зъбен емайл – точно както калциевите фосфати.
  3. Флуоридите, които попадат върху зъбите чрез паста за зъби, образуват един вид защитен филм / горен слой, направен от калциев флуорид. Когато се образува киселина, тя вече е неутрализирана от горния слой – минералите в зъбния емайл остават на мястото си, зъбният емайл остава твърд. Полученият хидроксил флуорапатит е по-киселинноустойчив от действителния хидроксил апатит.
  4. Флуоридите също се абсорбират от бактериите и по този начин нарушават техния метаболизъм. Производството на киселина, което е опасно за зъба, се инхибира.

Използването на паста за зъби, съдържаща флуор, означава допълнителна защита срещу кариес, тъй като зъбният емайл е втвърден и следователно по-устойчив. Той допълва профилактичните мерки за кариес, но не може да ги замести. Разрешеното съдържание на флуор за пастите за зъби съгласно действащата наредба за козметика е 0,15% флуор .

LACALUT® – историята на разработването на ефективна паста за зъби

В началото на 20-те години на миналия век компанията Boehringer Ingelheim (BI) експериментира със солта на млечната киселина (лактат), в същото време в различни стоматологични клиники, опитвайки се да се отърве от заболяванията на гингивита и пародонталната болест, които вече се разпространяват. по това време, чрез използване на силно стягащи алуминиеви соли. Тестовете бяха предимно много незадоволителни, защото венците се възпалиха силно. Накрая, Boehringer Ingelheim се свързва с Boehringer Ingelheim, за да тества ефекта на алуминиевия лактат чрез моделни експерименти .

Резултатът беше прахът за зъби и уста ” LACALUT ” , който беше пуснат на пазара през 1928г .

Може да се докаже, че прахът за уста и зъби LACALUT ® , произведен по специален процес, почиства зъбите старателно и стяга значително венците.

Това стягащо свойство имаше благоприятен ефект при кървене на венците. Прахът за зъби LACALUT ® е идеален не само като средство за почистване на зъбите, но и като профилактично средство за предотвратяване на заболявания на венците.

Ние непрекъснато работим върху по-нататъшното развитие на препаратите LACALUT ® . За това се използват последните открития в стоматологията.

Ние непрекъснато работим върху по-нататъшното развитие на продуктите LACALUT®. За целта се оценяват последните открития в стоматологията.

Резултатите са клинично тествани и доказани препарати LACALUT®.

Previous Post
Историята на Lacalut
Next Post
Специално от нас за вас тази Коледа

Прочетете още

Menu