Здрави венци

Кога имаме нужда от Lacalut Aktiv вода за уста?

Устната кухина на човека съдържа огромен брой микроорганизми – бактерии и гъбички. И това е абсолютно нормално за всеки здрав човек.

Повечето бактерии в устата поддържат здрава устна микрофлора. Друга част от бактериите могат да причинят кариес и пародонтоза.

Обикновено всички микроорганизми в устната кухина са в известен баланс и при адекватна устна хигиена негативните ефекти на кариогенните бактерии нямат време да се проявят. Но този баланс е доста крехък: достатъчно е да се пропуснат 1-2 четки на зъби и върху зъбния емайл се образува стабилна плака от остатъци от храна, ексфолирани тъкани на устната кухина и бактерии. Плаката е първата стъпка към кариес и образуване на зъбен камък, което може да доведе до проблеми с венците.

Кога се нуждаете от перорален антисептик?

В случай, че е необходимо да се намали броят на бактериите в устната кухина: при хора с хронични заболявания (захарен диабет и други ендокринни заболявания), с намаляване на имунитета по време или след минали заболявания, с увреждане на устната лигавица, със заболявания на УНГ органи, с повишен риск от инфекция от въздушни капчици.

Днес съставът на пастите за зъби и изплакванията включва съвременни ефективни антибактериални средства (антисептици): хлорхексидин, цетилпиридиев хлорид и билкови антисептици.

Серията пасти за зъби и изплаквания LACALUT aktiv  съдържа 0,05% хлорхексидин, който намалява броя на бактериите при възпалителни заболявания на венците и устната кухина.

Previous Post
Как да се справим с възпалените венци?
Next Post
Конец за зъби: как, кога и защо трябва да се използва?
Споделете тази публикация

Прочетете още

Menu